1 octombrie 2023 – Începutul studenției

Imagine 1 octombrie 2023 – Începutul studenției

1 octombrie 2023 – Începutul studenției

  • 03 Oct 2023
  • Mincu Ioana

Dragi studenți ai anului I,

 

Vă felicităm pentru că sunteÈ›i parte din acest nou început, începutul studenÈ›iei!

Fiecare dintre voi a lucrat, a luptat și, iată, a devenit student. Vă dorim să prețuiți fiecare dintre lungii ani ai scurtei studenții.

 

Trei cuvinte vă vor defini următorii ani: PRIETENIE, PRICEPERE și PERSEVERENȚĂ.

 

PRIETENIA va fi prima È™i cea mai importantă reuÈ™ită a acestor ani. Prietenia va fi testată È™i va trebui să se maturizeze în această perioadă. Indiferent cât de mari vor fi schimbările aÈ™teptate sau neaÈ™teptate ale viitorilor ani, faceÈ›i timp pentru prietenie!

PRICEPEREA porneÈ™te de la tot ceea ce încă nu È™tiÈ›i. Tot ceea ce încă nu înÈ›elegeÈ›i se află acum, aici, la picioarele voastre, înaintea voastră. Toate eforturile voastre vă vor transforma, în timp, din ”boboci”,  în profesioniÈ™ti. Să aveÈ›i încredere în forÈ›ele voastre, chiar È™i atunci când este foarte greu să fii student, pentru că prin efort se dezvoltă priceperea.

PERSEVERENÈšA – capacitatea de a te ridica după ce ai avut un eÈ™ec. Este unul dintre cei mai buni predictori ai succesului. FiÈ›i pregătiÈ›i să greÈ™iÈ›i.  FiÈ›i pregătiÈ›i să învățaÈ›i din eÈ™ecuri. Și învățaÈ›i superputerea de a fi perseverent.

 

Pe parcursul anilor de studenÈ›ie, oricând vă veÈ›i simÈ›i testaÈ›i de viață, împovăraÈ›i de efortul academic sau copleÈ™iÈ›i de un moment de eÈ™ec, nu uitaÈ›i să ne căutaÈ›i. Centrul de Consiliere È™i Orientare în carieră este la un mesaj distanță, cu sprijin, îndrumare È™i posibilitatea de a găsi împreună o nouă soluÈ›ie.

 

Între timp, nu uitaÈ›i – PRIETENIE. PRICEPERE. PERSEVERENȚĂ!

 

Cu entuziasm,

dr. psiholog Irina Cohut, Centrul de Consiliere È™i Orientare în Carieră al UTCN